Ugrás a nyitóoldalra

Az archívum elhagyásához, az új online folyóirathoz visszatéréshez kattintson ide!

Magyarország nyomtatott kertészeti, kertépítészeti szaksajtó orgánumai közül elsőként a világhálón!
Kertészet & Kertépítészet No. 3. 
I. évfolyam (2005) 1 2 3 4 5
II. évfolyam (2006) 6        
Kertészet & Kertépítészet No. 3. - nagyobb kép

KERTÉSZET & KERTÉPÍTÉSZET

No. 3.
I. évfolyam
3. szám
2005.
lapmegrendelés

Ugrás az előző lapszámra    Ugrás a következő lapszámra

 
 A tartalomból
 

MUNKÁCSI Mihály
Összhangban a táji környezettel
„AZ ÉV KERTJE” 2004 – oklevéldíjazás

A kert egy Győr környéki község déli fekvésű újutcájában található. A terület régen szőlőhegy volt sok présházzal. A ház az egyik keskeny, hosszú parcellára épült, a környezet ihletettségében kívülről klasszikus parasztház-külsőt kapott, az utcafronttól folyamatosan emelkedő telek végében pedig boros pince épült.

tovább>>>
 

BALOGH Péter István–MOHÁCSI Sándor
Nagyvonalú és elegáns intenzív tetőkert
„AZ ÉV KERTJE” 2004 – különdíj

Az úgynevezett Római Kert belső kertje intenzív tetőkert, amely a társasház garázsai fölötti födémen helyezkedik el. Észak-déli irányban nyitott, időszakosan az átlagosnál kissé erősebb szélterhelésnek kitett. A kert kelet-nyugati oldalain elhelyezkedő kilenc emeletes épülettömbök, illetve az igen közel fekvo szomszéd társasházak a különböző évszakokban eltérő mértékben árnyékolják a területet, amely – a nyár közepét leszámítva – félárnyékosnak tekinthető.

tovább>>>
 

GEIGER Nóra–DÓSA Zsuzsanna
A tájépítész és a pszichológus párbeszéde (1.)
A táj- és kertépítészet és a környezetpszichológia kapcsolatának bemutatása

A tájépítész kérdez, a pszichológus válaszol.
Nyilván sokakat érdekel a kertek és a pszichológia kapcsolata. Tudnál néhány szót mondani a pszichológia szerepéről a kertek vonatkozásában és arról, hogy konkrétan mit takar az a szó, hogy környezetpszichológia?

tovább>>>
 

HERCZEG Mónika
Németországi előkertek

Németország Ruhr-vidék környéki városainak jellegzetes építőköve a klinkertégla. Az iparvidék közelsége miatt a települések központjaiban és kertvárosi részében is nagy gondot fordítanak a zöldfelületek kialakítására, amelyeknek az esztétikai szerep mellett környezet- és hangulatjavító hatásuk is van. Bár arrafelé a lakópark elnevezés nem olyan divatos, mint nálunk mind az újonnan épült házak, mind a régiek környezetében igényesen kialakított zöldfelületekkel találkozhatunk. (Zárójelben jegyzem meg, hogy nálunk az úgynevezett lakóparkokban éppen a zöldfelületek kialakításakor kell a tervezőnek a legnagyobb csatákat vívnia a beruházóval.)

tovább>>>
 

SZABÓ László
Chelsea Flower Show 2005

Az Angol Királyi Kertészeti Társaság (Royal Horticultural Society) 83. alkalommal rendezte meg London szívében a Royal Hospital területén az angol kertkultúra legkiemelkedőbb eseményét a Chelsea Flower Show-t.

tovább>>>
 
Alsótekeresi FaiskolaHalas Irodaszer Kft.
Design: Tegdes LászlóAjánlott felbontás: 1024x768MédiaajánlatImpresszumJogi nyilatkozat2005-2008. 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!