Ugrás a nyitóoldalra

Az archívum elhagyásához, az új online folyóirathoz visszatéréshez kattintson ide!

Magyarország nyomtatott kertészeti, kertépítészeti szaksajtó orgánumai közül elsőként a világhálón!
Szép Kertek No. 37. 
I. évfolyam (1998) 1 2 3 4  
II. évfolyam (1999) 5 6 7 8 9
III. évfolyam (2000) 10 11 12 13 14
IV. évfolyam (2001) 15 16 17 18 19
V. évfolyam (2002) 20 21 22 23 24
VI. évfolyam (2003) 25 26 27 28 29
VII. évfolyam (2004) 30 31 32 33 34
VIII. évfolyam (2006)   35 36 37 38
IX. évfolyam (2007) 39 40 41 42 43
X. évfolyam (2008) 44 45 46 47 48
XI. évfolyam (2009) 49 50 51 52 53
Szép Kertek No. 37. - nagyobb kép

SZÉP KERTEK

No. 37.
VIII. évfolyam
3. szám
2006.
lapmegrendelés

Ugrás az előző lapszámra    Ugrás a következő lapszámra

 
 A tartalomból

HACSI Tamás
A borvidék igézetében
„AZ ÉV KERTJE” 2006 – különdíj

A Bükk déli eloterében elterülő domb-vonulatnak sajátos hangulatot kölcsönöznek a borvidék szőlődombjai, valamint a tufakőzetbe vájt, illetve faragott pincehelyiségek. Itt, a Bükkalja lankái közt található egy pincészet kertje, ahol – a vizuális táji kapcsolatoknak és a kert látnivalóinak köszönhetően – ez a hangulat egy „zsebkendőnyi” területen is átérezhető.

tovább>>>

HORVÁTH Zsuzsanna
Kert a nagyszülői ház növényeivel
„AZ ÉV KERTJE” 2006 – különdíj

A kert megtervezésére 2002-ben kaptam megbízást. Ekkor még az előző tulajdonos által kialakított 4-5 teraszból álló köves konyhakert kapott itt helyet.

tovább>>>

NAGY Ferenc
Egy társasház „szoba-kertje”
„AZ ÉV KERTJE” 2006 – különdíj

A megbízónak, aki szintén szakember, sikerült meggyoznie a lakóközösséget arról, hogy a kert egy jelentős részét, amely az ő földszinti lakásának nappalijához kapcsolódik a „szoba” meghosszabbításaként úgy alakíthassa át a saját költségén, hogy az egyénileg használható legyen, ugyanakkor látványában kedvezo képet mutasson a többi lakó számára is.

tovább>>>

DÓSA Zsuzsanna–GEIGER Nóra
A tájépítész és a pszichológus párbeszéde (7.)
Az út, mely kérdéseket és válaszokat rejt

A tájépítész kérdez, a pszichológus válaszol:
Kertjeink mellékesnek tuno, mégis meghatározó eleme: az út vagy ösvény. Milyen szimbolikus jelentéssel rendelkezik egy kerti út?

tovább>>>

SIPOS László–SZABÓ Dániel
Közkertjeink (3.)
Taksonyi templomkert

Az '50-es években épült taksonyi Szent Anna római katolikus templom környezetrendezési tervének elkészítésekor célunk volt olyan esztétikus kertépítészeti tér létrehozása, amely használói számára pihentető, kellemes atmoszférát nyújt. A templomkertet úgy kellett megterveznünk, hogy méltó keretet biztosítson a kitelepítettek és „málenkij robotra” elhurcoltak emlékmuve számára.

tovább>>>

MOLNÁR Szabolcs
Fiatal szakemberek
Több mint száz hektár parkfelület gondozója

Névjegy: Molnár Szabolcs 2000-ben végezett kertépítő és zöldfelület-fenntartó szakmérnökként, azóta vállalkozóként saját dísznövénykertészettel és kertépítéssel foglalkozik. 2003. év tavaszától dolgozik Debrecenben az Agrárius Kft-nél – több mint 100 hektár parkterület fenntartójaként – mint parkfenntartási ágazatvezető.

tovább>>>

BOKOR Ferenc
Egynyári virágok környezetünkben – 2006
Szakmai tanácskozás és fajtabemutató, Debrecen, 2006. augusztus 30.

A Debreceni Egyetem ATC MTK Kertészettudományi és Növényi Biotechnológiai Tanszéke és az Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató Fejlesztő Kht. Szervezésében szakmai tanácskozást és fajtabemutatót tartottak Debrecenben. Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő tanácskozást Dr. Fári Miklós egyetemi tanár nyitotta meg.

tovább>>>

SÜLE Krisztián
A kerti tavakról és építésükről (3.)

A tóépítés alább bemutatásra kerülő technológiája korlátlan méretű kerti tavak építését teszi lehetővé. Az egymás mellé szorosan illesztett agyagtéglák „önzáró” jellege adja a megfelelo vízszigetelést, mely nem igényel semmiféle utólagos kezelést, javítást sem.

tovább>>>

Dr. HEGEDuS Lajos
Velda tóápolási adalékok és eszközök a SUNI Service Kft-től

A velda cég termékei tökéletes hatásukról ismeretesek egész Nyugat-Európában, s e véleményeket immár két éve a magyarországi tapasztalatok, referenciák is alátámasztják. A velda cég áruválasztékából eddig csak azokat a termékeket forgalmazzuk, amelyek a tóvíz karbantartásával kapcsolatos „specifikus problémák”-ban kínálnak megoldást.

tovább>>>

DÓSA Zsuzsanna
II. Nemzetközi ökológiai, építész és tájépítész alkotótábor
Magyarkút, 2006. augusztus 4-21.

A tábor szemet gyönyörködeto, lankás hegyoldalra épül folyamatosan, melyről páratlanul szép panorámára nyílik kilátás. Az ökológiai szellemiség jegyében alkotó közösségünk 2 hektáros területen törekszik zöld szobák, utak kialakítására, ahol művészeti alkotásokat, valamint a szerves- és a hagyományos építészet jegyében született építményeket szeretnénk létrehozni.

tovább>>>

MAKÁDI Orsolya Marianna
A KOMPAN Képviselet által forgalmazott
játszótéri berendezések, utca- és térbútorok

Cégünk már több mint 15 éve forgalmazza Magyarországon kizárólagos joggal a dán KOMPAN A/S játszótéri berendezéseit.

tovább>>>

GYoRFI Miklós
ACO SELF gyeprács: igényesen, mégis egyszerűen…

Az ACO Magyarország igényes, mégis egyszerű megoldást kínál a parkolók, gépkocsifelhajtók, rézsuk teherbíró füvesítéséhez az ACO SELF gyeprácsok segítségével. Egy kis odafigyeléssel és a beépítési tanácsok betartásával, saját kezuleg is pillanatok alatt összeállítható rendszerünk, mely már sok család kertjét, közintézmény parkját, parkolóját díszíti.

tovább>>>

CSERVÁRI Szabolcs
Mufüves golfpálya Magyarországon

A golfozás az Egyesült Államokban nemzeti sportnak számít, de Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Magyarországon eddig kevesen ismerkedhettek meg vele a gyakorlatban, mert az élőfüves, jó minőségű pályák száma még kevés és drága.

tovább>>>

HORVÁTH József
Értékesítési „hármasfogat” a kertépítőkért és -fenntartókért

A Profi Partner díszfaiskolai nagykereskedés 2004. szeptemberében nyitotta meg kapuit a kert- és parképítők, árudák, virágboltok üzemeltetőinek Szigetszentmiklóson, a Flora Hungária nagybani virágcsarnok közvetlen közelében.

tovább>>>
Alsótekeresi FaiskolaHalas Irodaszer Kft.
Design: Tegdes LászlóAjánlott felbontás: 1024x768MédiaajánlatImpresszumJogi nyilatkozat2005-2008. 
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!